Отзыв о Opel Grandland 2023 года

В цілому, непоганий автомобіль, достатньо збалансований, приблизно таким і уявляв собі Опель ))
При пробігу 26 тис. км Опель почав створювати, як пізніше виявиться, непереборні труднощі. В один із гарних сонячних днів, за 350 кілометрів від дому, цей апарат перестав відповідати на кнопку запуску двигуна, повідомляючи мене про те, що ряд автомобільних систем не працює і автомобілю потрібно потрапити на сервіс.
Звісно, я, як власник автомобіля, яким користуюсь лише 7 місяців, нафантазував собі, що "міфічна служба" Opel Assistance мені допоможе у цій ситуації. Однак, як надалі покаже час, я глибоко помилявся, допускаючи такі "безглузді" сподівання на якусь службу.
Вищезгаданий мною день "кончини авто" виявився суботою, а в суботу та неділю всі відпочивають. Тому Opel Assistance побажав мені гарного дня та сказав, щоб я якось знайшов себе найближчі два дні (субота, неділя) та, не відходячи далеко від авто, дочекався евакуації до найближчого сервісу в понеділок зранку.
Всі перипетії та драматизм ситуації описувати не буду, водночас зазначу, що автомобіль більше двадцяти днів перебував на сервісі (йому заряджали АКБ). Спеціалісти постійно хворіли, та й взагалі у них було багато роботи, тому просили, щоб я їх не турбував дзвінками. Казали: "Коли зробимо - наберемо".
Але найбільший драматизм у тому, що на наступний день після того, як я забрав авто із сервісу, ситуація повторилася! )))))) Повністю! Я знову поїхав у справах в іншу область, і авто знову стало "мертвим каменем", "не оголошуючи перед тим війни" ))))
Проблему в авто і досі не вирішили ))) Сервіс знову зарядив АКБ )))
Пізніше детально опишу досвід річної експлуатації автомобіля.
Плюсы и минусы автомобиля
Достатній кліренс, не великий розхід палива.
Незручні сидіння, погана ергономіка, неінформативний дисплей (як на 2023 рік), погана якість збірки.
Совет покупателю
Важко давати суб'єктивну пораду. За себе скажу так: це перший і останній Опель у моєму автопарку. При виборі автомобіля марки Opel будьте чесними із собою та зверніть увагу на побудову системи роботи з клієнтами в цьому "товаристві". Так от, із сервісом буде ще все набагато гірше. Найгірший сервіс серед автовиробників та їхніх представників в Україні з-поміж тих, з якими доводилося працювати. Порівнюю з сервісом автомобілів ЗАЗ, Renault, Skoda, SEAT, Toyota та Volkswagen.

объявления